Pohjanmaan Valokuvakeskuksen logo.

Näyttelyhaku vuodelle 2023

Haku Pohjanmaan valokuvakeskuksen vuoden 2023 näyttelyajoille päättyy 30.9.2022 klo 23.59.

Haku on avoin kaikille valokuva- ja videotaiteilijoille myös työryhmille. Näyttelyaika on noin neljä (4) viikkoa, eikä se aina jakaannu kalenterikuukausittain. Näyttelyajat jaetaan pääsääntöisesti hakemusten perusteella, mutta näyttelykalenteriin on varattu aikoja myös kutsunäyttelyille. Näyttelytilasta ei peritä vuokraa.

Vuoden 2023 näyttelyt valitsee kuraattori, valokuvataiteilija Mikko Auerniittty. Povan hallitus valitsi vuonna 2021  Aureniityn ja Harri Heinosen näyttelyn esillepantavaksi vuonna 2022. Kuitenkin yhteensattumien vuoksi näyttelyn pitäminen siirtyi vuodelle 2023.  Povan hallitus totesi kuratoijaa pohtiessaan, että Aureniitty olisi luonteva valinta kuraattoriksi, koska hänen näyttelynsä on myös vuoden 2023 näyttelykalenterissa. Häntä on pohdittu aikaisemminkin samaan tehtävään, mutta nyt ajankohta ja muut palaset loksahtivat kohdalleen.

Hae näyttelyaikaa Lapualla Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa sijaitsevaan galleriassaamme vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi hakijan nimi ja yhteystiedot, näyttelyn sisältö sekä toivomus näyttelyajankohdasta. Jos sinulla on tarjota näyttelyyn sopivaa oheisohjelmaa, kerro siitä hakemuksessasi. 

Lisäksi hakemukseen tulee liittää ansioluettelo, kuvamateriaalia tulevasta näyttelystä tai aikaisemmasta taiteellisesta tuotannosta. Mikäli näyttelyteoksista ei vielä ole kuvia, liitä tässä tapauksessa mukaan tarkempi selvitys näyttelyn sisällöstä. Kuvien resoluutioksi riittää näyttökatseluun sopivat tiedostot. Hakemusten käsittelyn helpottamiseksi pyydämme toimittamaan hakumateriaalin yhtenä tiedostona esimerkiksi pdf:nä.

Toimita hakemus yhdessä sähköpostiviestissä (koko alle 10 MB) osoitteeseen: info@pova.fi. Otsikoi sähköpostisi “Näyttelyhaku 2022”. Ilmoitamme näyttelyajan saaneille sähköpostitse viimeistään marraskuun loppuun mennessä. 

KUVA: Jenni Latva