Pohjanmaan Valokuvakeskuksen logo.

Valokuva-workshop marraskuussa

Pohjanmaan valokuvakeskus järjestää yhteistyössä valokuvataiteilija Emmi Minkkisen kanssa valokuva-workshopin.

Aika

Lauantai 25.11.2023 klo 11-17

Paikka

Pohjanmaan valokuvakeskus, joka sijaitsee Kulttuurikeskus Vanhan Paukun Lyijylankaosastolla Lapualla.

Vanhan Paukun tie 1

62100 Lapua

Kuvasta aikaa: tunteet ja mennyt tarinaksi -workshop

Kuvasta aikaa: tunteet ja mennyt tarinaksi -workshop

Onko sinulla meneillään tai suunnitteilla valokuvaprojekti, joka keskittyy myös menneeseen? 

Se voi olla esim. tapahtuma historiassasi, henkilö, lapsuusmuistot tai jopa unet, jota haluat käsitellä valokuvan keinoin. 

Miten kuvata jotain, mitä ei enää oikeastaan voi suoranaisesti kuvata?

Tässä workshopissa Emmi Minkkinen käy projektinsa kautta läpi millaisia esteitä ja kysymyksiä hänellä tuli vastaan kuvatessa menneitä tapahtumia, muistoja ja tunteita. Emmin tuleva kirja Rauhan tyttäret kertoo mm. ylisukupolvisista traumoista ja äiti-tytärsuhteista. Lähtökohtana on hänen isomummonsa Rauhan surma, joka tapahtui vuonna 1969.

Emmin valokuvissa ei keskitytä dokumentoimaan suoraan arkistokuvia tai albumeita, vaan valokuvissa on eteerisyys ja käsitteellinen taso läsnä, jotta tunteiden merkitys kasvaa.

Kurssin vetäjästä

Emmi Minkkinen (s.1984) on Konginkankaalta kotoisin oleva jyväskyläläinen valokuvaaja ja valokuvataiteilija.

Emmin intohimo kuvaamiseen ja valokuvataiteeseen on syttynyt dokumentaarisen valokuvauksen myötä. Hänen ajattomissa teoksissaan toistuu usein luonto ja lapsuus sekä kasvamisen inhimillisyys. Metsä on Emmille rakkain elementti ja inspiraation lähde.

Emmi toimii valokuvausalan yksityisyrittäjänä ja opettajana, minkä lisäksi hän toteuttaa omia kuvausprojektejaan sekä visioitaan valokuvataiteen saralla. Emmi on opiskellut valokuvaajan ammattitutkinnon (2017) sekä erikoisammattitutkinnon (2020). Emmillä on ollut neljä yksityisnäyttelyä ja hän on ollut mukana useissa yhteisnäyttelyissä sekä julkaisuissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Ota mukaan

Mukaan tarvitset kameran. Mikä vain käytössäsi oleva käy, polaroidista kännykkään, kunhan kuva saadaan heti näkyviin. Mikäli sinulla on jo projekti vireillä, voit ottaa mukaan muistikortilla siihen liittyviä kuvia. 

Ilmoittautumiset

Kurssille mahtuu rajallinen määrä osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan kurssille viimeistään torstaina 23.11.2023 sähköpostitse info@pova.fi. Laita viestiin nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Kurssimaksu ja no show -käytäntö

Kurssi on maksuton, mutta perimme 50 euron suuruisen no show -maksun. No show -maksu lähetetään tahoille, jotka ovat ilmoittautuneet tapahtumaan, mutta eivät saavu sinne tai peruuttavat osallistumisen liian myöhään. Osallistuminen tulee peruuttaa viimeistään torstaina 23.11.2023 sähköpostitse. Myöhäisempiin peruutuksiin vaadimme sairauden todistavan lääkärintodistuksen.

Lisätiedot

Lisätietoa kurssista saa kysymällä meiltä sähköpostitse info@pova.fi

Tervetuloa mukaan!