Pohjanmaan Valokuvakeskuksen logo.

Something Like a Dream

11.10.2023 - 

23.11.2023 | 

Tero Puha

Something Like a Dream (Jotain unen kaltaista)

Näyttely esittelee Tero Puhan valikoitua valokuva- ja videotuotantoa vuosilta 1995-2022. Taiteellisessa työssään tämä monialainen taiteilija tarkastelee länsimaisen nykyihmisen elämää – erityisesti kehonkuvaa, identiteettiä, sukupuolirooleja ja kuluttamista. Nopeasti lisääntyvät mahdollisuudet muokata olemustamme, elämäämme ja sen yksityiskohtia luovat ristiriitoja olemassaolonsa tarkoitusta etsivälle. Puha toivoo omien kokemustensa kautta syntyneiden teoksiensa esittäytyvän universaaleina heijastumina ajasta ja maailmasta, jossa elämme.

Madridissa kuvattu Original-lyhytelokuva tutkii mieheyden ja yksilöllisyyden haasteita nykymaailmassa. Elokuvateoksessa kauniiseen espanjalaiseen puistoon lintuja tarkkailemaan tullutta, komeasta ja persoonallisesta ulkonäöstään tietoista miestä odottaa puiston uumenissa suuri yllätys.

Miesten muoto- ja kehokuvista koostuva Intiimi Valo -sarja esittää miehen hahmon vahvana ja herkkänä, toista ihmistä peilaavana olentona. Taiteilijan tavanomaisista työskentelytavoista poiketen sarjan teoksissa ei ole käytetty lainkaan kuvamanipulaatiota. Tältä osin Puha on palannut taiteilijana juurilleen, perinteisen valokuvailmaisun pariin. Kuvasto keskittyy valon, muodon, tunnelman ja läsnäolon tutkimiseen. Valokuvakirjaa Intiimi Valo-Intimate Light (Parvs) voi ostaa näyttelystä.

Performatiivisessa Hot or Not -videoteoksessa taiteilija pyytää katsojaa osallistumaan ja auttamaan miestä treffeillä valmistautumisessa.

Divided (The Dreaming) -sarjan kuvat yhdessä Memories of the Unknown -videoteoksen kanssa vievät katsojan intensiiviselle, faktaa ja fiktiota yhdistävälle matkalle.